Hur ska han överleva « Dagen.se

februari 16 | Posted by kas | Nyheter Tags: , ,

– Man vet inte från ena dagen till den andra hur man ska överleva.

Det säger Lars-Gunnar Enqvist i Råneå, en av dem som anser sig ha kommit i kläm i det nya sjukförsäkringssystemet.

Socialförvaltningen gav beskedet att han skulle anmäla sig till Försäkringskassan. Försäkringskassan svarade att det inte går, för han har ingen sjukpenninggrundande inkomst längre. Socialen ville även att han skulle anmäla sig till arbetsförmedlingen. Men han har redan ett jobb, på Samhall, ett jobb som han är för sjuk för att arbeta i. Allvarliga problem efter olycka
Lars-Gunnar Enqvist är 42 år och bor i Råneå i Norrbotten. Efter en båtolycka för drygt 20 år sedan har han haft allvarliga problem med både ryggen och fötterna.
Hösten 2009 blev han friskförklarad av Försäkringskassan. Det hjälpte inte att hans läkare intygat att han inte kan arbeta.
Lars-Gunnar Enqvist har, med hjälp av sitt fackförbund, överklagat beslutet, först till förvaltningsrätten och nu senast till kammarrätten. Men han har inget större hopp om en förändring.
Han hjärtopererades nyligen. Det gjorde att han i början av februari fick ut 4000 kronor från socialen. Men dessförinnan var det snålare, 1200 kronor i december och 700 kronor i januari.
Vad lever du på? Hur får du mat för dagen?
– Ja, det är knappt man har mat för dagen. Jag har sålt allt jag äger och har. Min flickvän fick en stroke i januari i fjol. Då sa socialen att vi skulle leva på hennes sjukpenning på 10 000 kronor i månaden

via Utförsäkrade Lars-Gunnar Enqvist: ”Jag vet inte hur jag ska överleva” « Dagen.se – Nyheter om kyrka och samhälle.

Tags: , ,

2 Responses to “Hur ska han överleva « Dagen.se”

 1. munkorg skriver:

  Hej är något av off topic men ϳag undrar om bloggar använder WҮSӏWYG-redigeraгe еlleг om måste ԁu manuellt kod med HTML.

  Jag börjar en blogg ѕnart men haг ingen κodning еxpеrtis
  så jag ѵille få vägleԁnіng från
  någon meԁ erfаrenhet. Någοn hjälp sκulle vara enoгmt uppskattat!

  • kas skriver:

   Personligen använder jag ett bloggverktyg som heter WordPress. Kan användas utan kunskap om HTML-kodning. För att du kunna gå vidare föreslår jag att du börjar med att bestämma dig för om du skall köra en egen server eller om du skall använda dig av ett webbhotell. Om du bestämmer dig för att använda ett webbhotell så skall du välja Unix / PHP … kostar från 5 kr i månaden … i nästan alla webbhotell kan du köra wordpress. osv ,,,,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *