Reinfeldt bygger sitt drömland

mars 16 | Posted by kas | alliansen, Nyheter, S Tags: , , , , , , ,

Att se sig själv i andra eller skylla ifrån sig på andra? | LO Bloggen

Lika underligt är det att lyssna till statsminister Reinfeldts undanflykter i frågan om den växande barnfattigdomen. Han hävdade exempelvis igår att Rädda Barnens rapport inte kan tas på allvar därför att den bygger på siffror från 2009, som ju var ett riktigt krisår. Att Reinfeldt inte ens reflekterar över att det kanske är just sådana krisår som hans nedskärningar i a-kassan får mest brutal betydelse känns långt ifrån det ”ödmjuka förhållningssätt” han annars brukar berömma sig själv om att besitta.

Istället vevar Reinfeldt på och beskyller Rädda Barnen för att stå för en ”bidragspolitik”. Lite magstark blir detta, eftersom de flesta av oss ju vet att hans egna nedskärningar i trygghetssystemen bidragit till att många arbetslösa och sjuka tvingas söka just bidrag, dvs. socialbidrag (försörjningsstöd). Genom att skära ned i vårt offentliga försäkringsskydd har hans regering fått bidragsstaten att växa. Att Reinfeldt är så offensiv i denna fråga kanske handlar om att han faktiskt i grunden känner sig hotad av Rädda Barnens nedslående siffror? via Att se sig själv i andra eller skylla ifrån sig på andra? | LO Bloggen.

 

 

Media: SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SVD6, SVD7, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, AB1, AB2

Bloggat: Peter Andersson, Martin MobergLeine Johansson, Göran JohanssonRoger Jönnsson, Reflektioner Allteftersom, Ulla Andersson, Marlene Burwick, Thomas Böhlmark, Annarkia, Alliansfritt, Rasmus Lenefors, Mitt i Steget, Gabrielles blogg, Peter Högberg, Robert Björkenvall

Tags: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *