Sex mätningar i mars 2012

mars 18 | Posted by kas | alliansen, Nyheter, S Tags: , , , , , , ,

Stormsteg – mot makten | Nyheter | Aftonbladet

M-väljarna flyr till Socialdemokraterna som rekordökar två månader i rad. Nu har S ökat med ytterligare 4,5 procentenheter, visar SvD/Sifos  väljarbarometer för mars. Sossarnas framgång ger dessutom de rödgröna egen majoritet om det var val i dag. via Tar s tormsteg – mot m akten | Nyheter | Aftonbladet.

Rödgrön majoritet – S största parti – Sverige – www.gp.se

De rödgröna har egen majoritet på 50,1 procent. Alliansen får 43 procent och Sverigedemokraterna har med sina 5,2 procent förlorat vågmästarrollen i riksdagen.  I Sifos marsmätning fortsätter Socialdemokraternas framgång. Partiet ökar med 4,5 procentenheter. Sedan Stefan Löfven blev partiledare har S växt med 9,1 procentenheter.  Moderaterna tappar 4,2 procentenheter och är med sina 28,7 procent mindre än S som får 33,7. Mätningen publiceras i Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. via Rödgrön majoritet – S största parti – Sverige – www.gp.se.

Reinfeldt fixerad av jobben – DN.SE

Människor som inte har något jobb eller människor som är förhindrade att arbeta, hör de också till de nya Moderaterna?

– Jag misstror det här med att alla ska rösta på ett parti. Jag vill bara markera att Moderaterna är det naturliga valet för dem som jobbar. viaReinfeldt fixerad av jobben – DN.SE.

Så sjuka och arbetslösa ska inte rösta på Dig då?

FR: – Jag misstror det här med att alla ska rösta på ett parti. … sen är dom ju inte i majoritet heller så dom kan ju inte vinna valet år mig!

Reinfeldt varnar för pensioner | Inrikes | SvD

Men det handlar också om att sänka trösklar för dem som strulat till det för sig och för de attraktiva på arbetsmarknaden, sade han.

-Jag tänker inte fnysa och rycka på axlarna, jag tänker inte acceptera att de bekämpar alla förslag, höjer skatter och tar bort rut och rot därför att de inte förstår. De ser inte Sverige som det ser ut.via Reinfeldt varnar för pensioner | Inrikes | SvD.

Är det verkligen så att många av ungdomarna som inte har jobb har strulat till det för sig?

FR: -JA, dom är ju utan jobb

 Kan inte Socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister se Sverige som det är.

FR: -NEJ , det kan dom inte för dom är inte lika kloka som jag är.

Kopierat från en kommentar

Jobb-skatteavdragen har hittills kostat över 130 miljarder kr. Den tiondel av svenska befolkningen som har högst lön har fått 64% av hela kakan. Så 10% har fått 64% ! ! !

Samtidigt ökar barnfattigdomen i Sverige sen Moderaterna börjat regera – man skyller på finanskrisen! Barnfattigdomen ligger på 13% idag dvs en kvarts miljon barn har inte mat på bordet i slutet av månaden.

Vi har bland den högsta ungdomsarbetslösheten i EU på 25%.

Fram till 2014 kommer 85.000 sjuka att ha sparkats ut från sjukfösäkringen.

Fas3 med löner i soc.bidragsnivå – har idag mer anställda än hela VOLVO-koncernen.

Utanförskapet slår nya rekordnivåer.

Och Moderaterna har mage att kalla sitt konvent ”Sverige på rätt väg”

 Fredrik Du har sagt att socialbidragen enbart skall vara till för att nätt och jämt hålla svälten borta, vad menas med det?

FR:  -Det är inte skadligt att fattigas barn somnar lite hungriga i slutet på månaden, det kanske dessutom får deras föräldrar att förstå att dom skall ta jobb även om lönen bara är 13500 per månad.

 

Media: ab svt sr dn1 svd

 

Tags: , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *