Herr Reinfeldt och hans äpplen

maj 7 | Posted by kas | Nyheter Tags: , , , , , , , , , ,

 

Statsminister Reinfeldt då? frågar sig tokmoderaten

Jo. Hm. Hur skall jag lägga fram det här utan att bli föremål för ett uteslutningsärende…?

Jag förstår de som ser likheterna med Göran Persson 2006, där självgodheten och drygheten firar triumfer. Lite mer ödmjukhet och lite trevligare tonläge skulle ha varit behagligt. Fredrik Reinfeldt måste akta sig för att inte hamna exakt på den där fall-luckan där Göran Persson stod på valnatten 2006. Det spelar liksom ingen roll att han – och vi som går sida vid sida med honom – är övertygade om att han har rätt. Det är de andra som måste övertygas, i varje debatt, vid varje besök i verkligheten, i varenda intervju och i varje möte med väljaren. via EN AGGRESSIV SJÖSTEDT I AGENDA… | Tokmoderaten | Nyheter24.

 

Bloggen Stefan Löfven  Socialdemokraterna

Jobben var den heta frågan i kvällens ledardebatt på SVT. Stefan Löfven gjorde en stabil premiär, ja visst är det så. Reinfeldt blev totalt överkörd och satt bara och var tämligen nedlåtande och väldigt osympatisk i sina repliker, vilket kanske inte kommer som en överraskning när det gäller de som håller sig högerkanten, och där skall också tilläggas att Jimmie åkesson kanske inte gjorde sig helt förstådd. Det kommer att bli spännande att se hur det går för Stefan Löfven och Socialdemokraterna nu vid nästa oppinionsmätning. Troligtvis stiger siffrorna ännu mer, om folk har något själ och hjärta kvar och inte bara ser till sitt giriga jag, utan är den medmänniska vi räknar med i ett demokratiskt land som Sverige. Heja Löfven. Adekvata svar dessutom och svar på tal var det som bjöds. via Stefan Löfven – Socialdemokraterna.

Herr Reinfeldt och hans äpplen

Vi har gett mest till de lågavlönade säger herr Reinfeldt när sanningen är den att de lågavlönade har fått 1 kg äpplen om dagen medan den högavlönade VDn fått 208 kg äpplen varje dag.

KAS: Vem har fått mest i skattesänkning Fredrik?

FR: Det har undersköterskan fått!

KAS: Vad kostar lådan med äpplen FR?

FR: Den kostar 8%

KAS: Vad kostar det röda fina äpplet?

FR: Det kostar 9%

Frågan är vad tokmoderaten skulle svara på frågan om vem som fått mest?

Grova maskor i skyddsnätet

Medelklassen har inte längre ett skyddsnät som är värt namnet när 15-20 års strävanden kan slås sönder bara för att det som är naturligt sker. Med naturligt menar jag att företag läggs ner, att produkter och produktionsmetoder förändras, förändringar som inträffar ett par gånger i en persons yrkesliv men som nästan aldrig sker samtidigt både för mannen och hustrun i en familj.

Arbetslösheten i det nya Sverige

Livet har blivit för tufft när en av familjemedlemmarna blir arbetslös  och kanske tvingas flytta redan efter tre månader därför annars dras a-kassan in och flyttar en i familjen till ny ort långt borta så har politikerna dragit in avdragen för dubbel bosättning och avdragsgilla hemresor får ske allt mer sällan.

Att bli sjuk i det nya Sverige

Blir en av familjemedlemmarna sjuka av jobbet eller av annan orsak så att denne måste byta jobb redan efter tre månader för att inte mista sin sjukpenning, byta till ett jobb lång borta från den enda trygghet den personen känner, nämligen tryggheten i familjen, så är det troligt att personen stannar hos sin make och sina barn så länge som åratal av besparingar räcker till för det.

Tryggheten för våra politiker

För våra politik gäller andra regler för det har dom nämligen haft förstånd och makt att se till,  fria bostäder vid dubbel bosättning, valfria resor till familj med hyrbil, årskort på tåg eller flyg, inget krav på omskolning vid sjukdom och redan efter 14 år i yrket livslång lönegaranti. Men för vanliga medborgare gäller enligt Fredrik Reinfeldt att skyddsnäten enbart ”hjälpligt skall hålla svälten borta.”

Barnen i det nya Sverige

Barn vräks. Barn får allt oftare börja pendla mellan sina föräldrar.  Barn skall inte längre gå i samma skolor som barnen i kvarteret utan barnen skall välja skola efter att ha studerat reklam från massor av olika lycksökare som vill bli miljonärer på något som kallas för skolpeng.

Det borgerliga Sveriges försöksperiod snart över

Jag tror att det sakta börjar gå upp för ”vanligt folk” att vi i Sverige har råd att bygga ett samhälle som är tryggt för oss alla och inte bara för våra politiker, jag tror att det  vi ser i de senaste månadernas opinionsundersökningar är utslag av folks uppvaknande och förståelse för vad borgerlig politik är.


Läs portalerna NetRoots och Politometern

 

Länkar om dettaSvDSvDSvDDNDNDNSVTSVTABABABExprExpr

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *