Människor i urval, Reinfeldt-uttalande

maj 15 | Posted by kas | Nyheter, S Tags: , , , , , , , , , ,

Reaktioner på Reinfeldt-uttalande | Inrikes | SvD

TT har inte fått möjlighet att fråga Fredrik Reinfeldt om hans uttalande. I stället har hans presschef Roberta Alenius skickat en skriftlig kommentar.

”Våra meningsmotståndare hävdar att vi har massarbetslöshet i Sverige. Vi menar att Sverige har strukturella problem med en högre arbetslöshet bland unga och utrikesfödda”, skriver Reinfeldt och fortsätter:

”Statistiken talar sitt tydliga språk”. Bland inrikesfödda mellan 25 och 54 år är arbetslösheten 3,4 procent, skriver han och syftar på siffror för mars månad.

Motsvarande siffror för unga, väl medvetna om att det måttet innehåller en stor grupp heltidsstuderande, är 25,5 procent och för utrikesfödda mellan 25-54 år 14,8 procent. via Reaktioner på Reinfeldt-uttalande | Inrikes | SvD.

 

Människor i urval

I  svensk rättslig mening avses med etnisk tillhörighet ”nationellt eller etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande” .  När nu den moderate presschefen Roberta Alenius försöker förklara vad det är Reinfeldt menar så utelämnar han av naturliga skäl att ange de mörkhyades arbetslöshet vilket får en att undra om vi har läst samma rättsliga beskrivning av vad som avses med  ”etnisk tillhörighet”.

Läs portalerna NetRoots och Politometern

I Media: svd12 svt dn123 gp ab12

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *