Demoskop Januari 2013 (SD och Centern ökar)

januari 12 | Posted by kas | Nyheter Tags: , , , , , , , , , ,

Dåliga kunskaper om svensk ekonomi | Näringsliv | SvD

”Svensken är onödigt skeptisk till landets ekonomi. De flesta tror att svensk ekonomi stod stilla under 2012 när BNP i själva verket växte med 0,9 procent, visar en undersökning som Avanza Bank låtit Sifo göra. Hela 42 procent svarar att de inte vet. via  Dåliga kunskaper om svensk ekonomi | Näringsliv | SvD.  ”  Som framgår av grafiken på nästa bild så är det alltid dålig BNP-tillväxt när vi har borgerliga regeringar .

Centerpartiet som kompassnål – DN.SE

De nya idéerna kan bli partiets fall i dag men vara allmängods i morgon.  I ljuset av svensk partihistoria ter sig Centerpartiets senaste kostymbyte otippat. Eller inte. via Centerpartiet som kompassnål – DN.SE.

Det är Maud Olofssons fel | Bilderblogg.se

Man skulle ju kunna tro att centern, som är ett lantbrukarparti, skulle samla flera Fordsontraktorer på parkeringarna runt landets mest brottsbelastade krogpublik, men inte en enda traktor har synts till där. Däremot är bilmärken som Bugatti, Ferrari och Lamborghini är vanliga där, och en och annan Maserati förstås. Bilarnas ägare bryr sig inte ens om att gå ut när lapplisorna går sina rundor, varför skulle de? De drar av parkeringsböterna i sina pappors företags deklarationer. via Det är Maud Olofssons fel | Bilderblogg.se.

Socialdemokraterna största parti

STOCKHOLM. Sverigedemokraterna får sin högsta notering hittills, 9,2 procent, i Demoskops väljarmätning som publiceras i Expressen. via Toppnotering för SD i ny mätning | Inrikes | TT | Senaste nytt | Aftonbladet.  Socialdemokraterna återtar positionen som största parti sedan Moderaterna backat tre procentenheter. Centern ökar 1,6 procentenheter och klättrar över riksdagsspärren men KD ligger fortfarande under.  via Toppnotering för SD i ny mätning | Inrikes | SvD.

 

Ekonomer om Borgs BNP-prognos | Sverige | SvD

Nej, det var inget fröjdefullt jultal som väntade på pressträffen med finansministern i fokus. Anders Borg tvingas nu kraftigt revidera ned den tidigare förhållandevis optimistiska synen på svensk ekonomi och sälla sig till andra konjunkturprognoser som redan spått att det nu väntar tuffa tider för Sverige. viaEkonomer om Borgs BNP-prognos | Sverige | SvD.

Anders Borg sänker sin tillväxtprognos kraftigt – Inrikes – Ekot

Finansminister Anders Borg skriver ner tillväxten kraftigt i den svenska ekonomin för nästa år. Det handlar om mer än en halverad tillväxt, från höstbudgetens 2,7 procent till dagens 1,1 procent för 2013.

Därmed kommer han närmare alla andra prognosmakare som redan har skrivit ner sina prognoser nu när ekonomin bromsar in. via  Anders Borg sänker sin tillväxtprognos kraftigt – Inrikes – Ekot.

 

Grova maskor i skyddsnätet

Medelklassen har inte längre ett skyddsnät som är värt namnet när 15-20 års strävanden kan slås sönder bara för att det som är naturligt sker. Med naturligt menar jag att företag läggs ner, att produkter och produktionsmetoder förändras, förändringar som inträffar ett par gånger i en persons yrkesliv men som nästan aldrig sker samtidigt både för mannen och hustrun i en familj.

Arbetslösheten i det nya Sverige

Livet har blivit för tufft när en av familjemedlemmarna blir arbetslös  och kanske tvingas flytta redan efter tre månader därför annars dras a-kassan in och flyttar en i familjen till ny ort långt borta så har politikerna dragit in avdragen för dubbel bosättning och avdragsgilla hemresor får ske allt mer sällan.

Att bli sjuk i det nya Sverige

Blir en av familjemedlemmarna sjuka av jobbet eller av annan orsak så att denne måste byta jobb redan efter tre månader för att inte mista sin sjukpenning, byta till ett jobb lång borta från den enda trygghet den personen känner, nämligen tryggheten i familjen, så är det troligt att personen stannar hos sin make och sina barn så länge som åratal av besparingar räcker till för det.

Tryggheten för våra politiker

För våra politik gäller andra regler för det har dom nämligen haft förstånd och makt att se till,  fria bostäder vid dubbel bosättning, valfria resor till familj med hyrbil, årskort på tåg eller flyg, inget krav på omskolning vid sjukdom och redan efter 14 år i yrket livslång lönegaranti. Men för vanliga medborgare gäller enligt Fredrik Reinfeldt att skyddsnäten enbart ”hjälpligt skall hålla svälten borta.”

Barnen i det nya Sverige

Barn vräks. Barn får allt oftare börja pendla mellan sina föräldrar.  Barn skall inte längre gå i samma skolor som barnen i kvarteret utan barnen skall välja skola efter att ha studerat reklam från massor av olika lycksökare som vill bli miljonärer på något som kallas för skolpeng.

Det sovande folket är en bok som avslöjar moderat ideologi

”Det sovande folket” är en bok från 1993 författad av Fredrik Reinfeldt och utgiven av Moderata ungdomsförbundet. Han var 28 år, utbildad civilekonom, och en mogen man då boken skrevs och hade då, förutom att vara ordförande i ungdomsförbundet, varit riksdagsman i två år. Han visste precis vad han skrev och kan därför inte försvara sig med att skriften bara var ungdomsfantasier eller tillfälliga förvillelser.   … Faktum är att den politik Reinfeldt och hans innersta moderatkrets (Per Schlingmann, Christer Söderberg, Ulf Kristersson) propagerar för i boken, är identisk med det politiska initiativ han som regeringschef sökt genomföra. Den politiken är nu väl känd: försämrade pensioner, indragna socialstöd, urvattnad a-kassa, tuffare krav från Försäkringskassan, främjande av utförsäljning av vissa värdefulla företag med mera.via Det sovande folket är en bok som avslöjar moderat ideologi – Debatt – www.vlt.se.

Uselt ekonomiskt resultat för Sverige med borgerliga regeringar

Framgår tydligt i av följande  nyckeltals-grafik.

 

Centerpartiet och politik  i media: dn123456 gp1234 sr123 ab12345 svd1234 

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Demoskop Januari 2013 (SD och Centern ökar)”

  1. […] senaste Demoskop tappade t.ex. Moderaterna hela 3 procent samtidigt som Kristdemokraterna ligger under […]

  2. […] senaste Demoskop tappade t.ex. Moderaterna hela 3 procent samtidigt som Kristdemokraterna ligger under […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *